Logo SOS MaS
Sdružení obrany spotřebitelů Moravy a Slezska, z.s.

608 722 582

Logo SOS MaS
Sdružení obrany spotřebitelů Moravy a Slezska, z.s.

ČOI: NA VÁNOČNÍCH TRZÍCH V BRNĚ SE PRODÁVAL ALKOHOL MLADISTVÝM

Česká obchodní inspekce Jihomoravského kraje provedla mimořádnou kontrolu vánočních trhů v centru Brna, která byla zaměřená na prodej alkoholu mladistvým. Zkontrolovala 9 stánků a ve všech byl mladistvým alkohol prodán.

Česká obchodní inspekce Jihomoravského a Zlínského kraje uskutečnila mimořádnou kontrolní akci zaměřenou na dodržování zákona č. 65/2016 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, která prodejcům mimo jiné ukládá zákaz prodeje alkoholu osobám mladším 18 let. Kontrolní akce byla provedena v centru města Brna. Jednalo se o vánoční stánky na Náměstí Svobody, Zelném trhu, Dominikánském náměstí a Moravském náměstí.

Kontroly se uskutečnily v devíti stáncích za účasti dvou nezletilých figurantů, kteří prováděli nákup alkoholu. Ve všech kontrolovaných stáncích byl mladistvým alkohol prodán.

Prodejci tím porušili §11 odst. 5 zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek a ve všech 9 případech bude s nimi zahájeno řízení o přestupku.

Zdroj: ČOI